13/11/10

Μήνυμα νίκης του Χρήστου Ζαχαριά




ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Αέρας αισιοδοξίας και σιγουριάς πνέει από την Παρασκευή 12/11/10 το βράδυ στο συνδυασμό «Δημοτική Ενότητα» για το αποτέλεσμα της κάλπης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Χρήστος Ζαχαριάς στη χθεσινοβραδινή του ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο ευχαρίστησε όλους του πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό του την περασμένη Κυριακή και έστειλε ηχηρό μήνυμα νίκης για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενότητα» Σικυωνίων, Στυμφαλίας, Φενεού παρουσίασε το σύνολο του προγράμματος της παράταξής του για το νέο δήμο και δεσμεύτηκε ο ίδιος προσωπικά να κάνει πράξη τα λεγόμενά του, με γνώμονα πάντα τη συλλογική δουλειά και το συμφέρον των πολιτών.
«Διεκδικούμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα έχουμε σχεδιάσει, τίποτα όμως λιγότερο από όσα σας έχουμε παρουσιάσει και όσα έχουμε δεσμευθεί να υλοποιήσουμε.
Η νέα πραγματικότητα που ανοίγεται μπροστά μας δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, ούτε αποτελεί και κάτι το ανελαστικό. Έχουμε τον τρόπο να την κάνουμε καλύτερη, θέλουμε να ενισχύσουμε τα θετικά της στοιχεία και να αμβλύνουμε τα όποια αρνητικά έχουν προκύψει ήδη ή ενδεχομένως προκύψουν
στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Η παρουσία του πλήθους των δημοτών που βρέθηκαν στο πλευρό του, αποτελεί την εγγύηση για την μεγάλη νίκη του συνδυασμού και ενισχύει την πεποίθηση ότι ο Χρήστος Ζαχαριάς θα είναι ο αυριανός Δήμαρχος. Ο ίδιος από το βήμα, κάλεσε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν δυναμικά μαζί του στην τελική ευθεία προς την κάλπη, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν αποκλείεται και κανείς δεν περισσεύει:
«Απόψε επιζητούμε να ενώσουμε δυνάμεις, να συναντηθούμε με ακόμα περισσότερους στην όμορφη πολιτική διαδρομή που ξεκινήσαμε προσπαθώντας να διεκδικήσουμε τη νίκη σε αυτές τις εκλογές. Προσδοκούμε να συμπορευτούμε με όλους τους πολίτες, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου.
Κανείς δεν αποκλείεται και κανείς δεν περισσεύει. Η ισοπολιτεία δεν είναι διαπραγματεύσιμη έννοια, αποτελεί οδηγό και φάρο της στάσης ζωής μας, της δημοκρατικής μας συνείδησης, της βαθιάς μας πεποίθησης ότι μπορούμε όλοι μαζί να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε, για να δώσουμε ελπίδα και
χαρούμενα χρώματα στον τόπο μας»
Και συνέχισε:
«Αυτή η πραγματικότητα δεν έρχεται συνοδευόμενη από συναυλιακές ευφορίες και υπερβολές. Δεν αντιμετωπίζεται με σκαρφαλώματα πάνω σε τραπέζια δημοτικών αιθουσών και δηλώσεις αμετροέπειας, αλαλαγμούς και στιγμές άκρατου ναρκισσισμού. Δεν μπορούν να απαντηθούν οι προκλήσεις της με την επίκληση διάφορων αυθεντιών. Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με νοοτροπίες που θέλουν το γραφείο του δημάρχου, χώρο όπου θα συζητά με ελαφρότητα μια κλειστή ομάδα ολίγων που απλώς θα αποθεώνουν τον ένα, δημιουργώντας και μεταδίδοντας πλασματική την αίσθηση παπικού κονκλαβίου.
Δεν μπορούν να απαντηθούν με εξαμηνιαίες παραιτήσεις Αντιδημάρχων που έχει καθιερώσει ο κος Σταματόπουλος. Δεν μπορούν να απαντηθούν με τον διαχωρισμό των ψηφοφόρων σε «πολίτες»αυτών που ψηφίζουν κ. Σταματόπουλο και σε «υπηκόους» σ’ αυτούς που δεν τον ψηφίζουν, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο κος Σταματόπουλος. Δεν μπορούν να απαντηθούν με την επίκληση τίτλων όπως «Οικονομολόγος» και ταυτόχρονα να βουλιάζει το Δήμο του οικονομικά, ώστε να αναγκαστεί να πάρει δάνειο να πληρώσει τους υπαλλήλους του Δήμου του. Που τάζει λαγούς με πετραχήλια και είτε το κάνει συνειδητά, οπότε κοροϊδεύει είτε δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα όπου είναι το ίδιο επικίνδυνο».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους συνδημότες του να αποδοκιμάσουν τις παραπάνω πρακτικές και να συστρατευθούν μαζί του σε αυτή την τελική μάχη, τονίζοντας ότι η νέα πραγματικότητα απαιτεί εμπειρία, ήθος, μέτρο, αυτοέλεγχο, συνεχή ανατροφοδότηση από την κοινωνία και άοκνη διάθεση για δουλειά, για έργο, για αδιάκοπη αξιολόγηση και κρίση. Εισπράττοντας τον ενθουσιασμό και την αγάπη του κόσμου, ο Χρήστος Ζαχαριάς εμφανίστηκε σίγουρος για το αποτέλεσμα της κάλπης και είπε:
«Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή το βράδυ θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Είμαι πεπεισμένος ότι η «Δημοτική Ενότητα» θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή.
Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του νέου δήμου μας γιατί γνωρίζω τις δυνατότητές μας, γιατί πιστεύω σε όλες και όλους σας, γιατί πιστεύω στη δύναμη, τη θέληση και στις δυνατότητες του κάθε συνεργάτη, του κάθε δημότη χωριστά. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ απόψε. Σας ευχαριστώ για όση δύναμη ήδη μας έχετε προσφέρει, σας ευχαριστώ για όσα θα πετύχουμε μαζί ως νέα δημοτική αρχή. Το αξίζουμε και το μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: